Languages

Bedrijf

Exofi is een dynamisch bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in het importeren van exotische groenten en fruit die buiten het seizoen worden aangeboden. Sinds de oprichting door Charles Roess in 1983 en doorheen de jaren groeide Exofi uit tot de voornaamste speler op de Belgische importmarkt voor exotische groenten en fruit. In de afgelopen jaren zijn er heel wat fusies geweest in de sector, maar Exofi slaagt erin onafhankelijk te blijven met een groot klantenbestand, twee locaties in Brussel en een marktaandeel dat blijft groeien. 

Exofi en zijn leveranciers

Exofi heeft een persoonlijke band met al zijn leveranciers en is gespecialiseerd in het importeren van exotische groenten en fruit die buiten het seizoen worden aangeboden. Omdat landbouw een langetermijnbusiness is, zijn ook de langetermijnrelaties de sleutel van het succes. Exofi kiest al zijn leveranciers erg zorgvuldig en behandelt ze als echte partners. “We voelen dat het belangrijk is om recht naar de bron te gaan en de hele keten van veld tot vork te beheren,” zegt Nick Roess, General Manager bij Exofi.

De producten van Exofi komen van een brede waaier subtropische landen zoals Brazilië, Colombia, Costa Rica, de Dominicaanse Republiek, Egypte, Ghana, Israel, Ivoorkust, Kenia, Maleisië, Mexico, Peru, Senegal, Zuid-Afrika, Tanzania, Thailand, Turkije, Vietnam, Zimbabwe,... Exofi zorgt 365 dagen per jaar voor een voortdurende toevoer van vers fruit en verse groenten. De dagelijkse  aanvoer vanuit diverse landen en gebieden garandeert een constante en verse voorraad.

Exofi en zijn klanten

Exofi beschouwt zijn klanten als langetermijnpartners die belang hechten aan de combinatie van snelheid, efficiëntie, betrouwbaarheid en – uiteraard – versheid. De klanten van Exofi zijn zowel massadetailhandelaars als groothandelaars in een nationale en internationale context. 

Exofi team

Het team van Exofi team gaat tot het uiterste om goed en efficiënt werk te verrichten voor en samen met de klant. Alle personeelsleden van Exofi zijn getraind om te garanderen dat de kwaliteit van het geleverde fruit en de geleverde groenten van het hoogste niveau is en tegen de beste prijs wordt aangeboden. Ze staan op beide locaties (MABRU & ECFG) klaar om u te helpen, 18 uur per dag, 6 dagen per week.